Holistisch Horsemanship

Mijn werk als paardentrainer en paardencoach in Nederland en Frankrijk draait al jarenlang om paarden en mensen. Een plezierig contact tussen paarden en mensen of tussen mensen onderling ontstaat als er wederzijds vertrouwen en respect is. 
Niet iedereen is zich ervan bewust, dat negentig procent van de communicatie tussen mensen via lichaamstaal verloopt. Paarden zijn zich heel bewust van lichaamstaal en reageren daar sterk op. Bewustwording van je eigen lichaamstaal kun je gebruiken om een beter contact te krijgen met mensen en paarden. Je kunt het ook gebruiken om problemen (met paarden) op te lossen en te komen tot een plezierige samenwerking op basis van wederzijds vertrouwen en respect. 

Ik kijk niet alleen naar het paard of de mens, maar naar het geheel. Vandaar de term ‘holistisch’. Om dit werk tussen mensen en paarden goed te kunnen begeleiden moet je veel inzicht hebben in het natuurlijke gedrag van paarden, maar je moet net zo goed inzicht hebben in mensen. Daarom heb ik naast vele opleidingen in coaching met paarden en paardengedrag ook verschillende mensgerichte opleidingen gevolgd. Deze kennis en ervaring zet ik op heel veel manieren in: 
Ik geef cursussen en trainingen over ‘paardentaal’, help probleemgedrag van paarden op te lossen en leer je hoe je natuurlijk en ontspannen kunt rijden. 
Daarnaast geef ik met behulp van paarden individuele coaching, teamcoaching en teambuilding. 
Een paard is een kuddedier en heeft een leider nodig. Dat maakt paarden uitermate geschikt om je inzicht te geven in je eigen leiderschap. Maar het gaat niet alleen over leiderschap: paarden spiegelen zonder oordeel heel nauwkeurig wat er echt in je omgaat, niet wat je wilt laten zien. Dat geeft veel inzicht tijdens coaching- en teamsessies.

Ik werk in Nederland en Frankrijk. Ik woon samen met mijn man in een oude watermolen in Frankrijk, zo’n 150 kilometer onder Parijs. Op 19 hectare grond verblijven mijn 8 paarden, 2 ezels en een aantal schapen in een natuurlijke kudde. 
Als accommodatie hebben we een  mooi ruim, oud (familie)huis en een appartement. Kijk hier voor meer informatie over een vakantie in of rond Moulin de Camerolle.
Daarnaast ben ik iedere 6 weken terug in Nederland voor lessen, cursussen, teambuilding en (individuele) coaching. 

Wil je op de hoogte blijven van wat ik doe en welke cursussen en activiteiten gepland worden?
Of wil je meer informatie of een les plannen?
Neem dan contact met mij op.

Je kunt mij ook volgen op facebook