(Groeps)lessen en trainingsdagen
Ik geef regelmatig les en trainingen in Nederland (en Frankrijk). In Frankrijk organiseer ik zo nu en dan paardenweken. Je kunt ook een paardenweek aanvragen, als je met minimaal vier personen komt. 

Meestal ben ik iedere 6 weken in Nederland. Wil je op de hoogte blijven wanneer ik weer in Nederland ben,
app mij dan op 06-22322538. Het is mogelijk in overleg in Nederland een trainingsdag(deel) te organiseren. Bijvoorbeeld: 

Trainingsdag ‘Bakkabouters en stress tijdens het werk’ 
Heeft jouw  paard ook last van bakkabouters en/of stress tijdens het werk? Thuis gaat de training fijn, maar tijdens een wedstrijd of in een andere omgeving komt altijd weer die spanning om de hoek kijken waardoor je minder lekker kunt rijden. Je paard vind een hoek eng, een deur, schrikt van geluiden en bewegingen of heeft spanning om alleen in de bak te zijn zonder andere paarden. Tijdens deze cursusdag krijg je handvatten hoe je de spanning van je paard kunt reduceren en de focus van je paard beter kunt behouden. Wat moet je doen, en wat vooral niet. Samen gaan we oefeningen doen zodat je er thuis ook mee aan de slag kunt. Deelname kan met en zonder paard. Heb je vragen, laat het mij weten!
 

Trainingsdag ‘in contact met paarden’ voor beginners of gevorderden 
Wederzijds respect, plezier en vertrouwen! Paardentaal is waar wezenlijk contact met je paard begint. En met grondwerk kun je ongewenst gedrag ombuigen tot gewenst gedrag. Heb je al ervaring? Dan is deze trainingsdag misschien voor jou. We werken met verschillende paarden. We verdiepen het ‘lezen’ van paarden: wat is het karakter, hoe komt het paard over, wat valt op. En daarna: welke oefeningen kun je doen en waarom. We werken met verschillende paarden. Afhankelijk van de situatie en de paarden zal ik met sommige dieren werken, maar er zullen zeker paarden zijn waar je als deelnemer mee aan de slag kan. Kernwoorden zijn: in contact met paarden, het uitwisselen van ervaringen, respect en hulpvaardigheid. 

Groepsles dagdeel (ochtend of middag) 
Deze groepsles is vooral bedoeld voor deelnemers die al enige kennis hebben van mijn manier van werken, omdat je bijvoorbeeld meerdere lessen of trainingsdag(en) hebt gevolgd. Op deze dag herhalen we de basis om even op te frissen en gaan dan een stapje verder voor wie daar aan toe is. Dat kan gaan over leuke uitdagingen voor jou en je paard, gymnastiseren, schriktraining etc. Ook is er altijd veel ruimte voor specifieke vragen over de training van- en de omgang/problemen met je paard. Een leuke en leerzame ochtend of middag. Je kunt deze dag ook aanvragen samen met je stalgenoten / vriend(in)nen.