Agenda: planning activiteiten in Frankrijk en Nederland

Naast paardenweken en cursussen op de Moulin de Camerolle geef ik nog regelmatig les en trainingen in Nederland.
Hieronder lees je hier meer over:

In Nederland:
Meestal ben ik iedere 6 weken in Nederland.

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik weer in Nederland ben, app mij dan op 06-22322538.

Deze zomer worden er op de Moulin de Camerolle weer 5 daagse paardenweken georganiseerd. De volgende 5 daagse paardenweken zijn nog niet gepland.
Vanzelfsprekend houden we rekening met de maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus.
 

5 daagse Paardenweek in Frankrijk

DATA VOLGEN
Je bent welkom de dag voor aanvang. We werken 5 ochtenden met paarden, waarin verbinden met paarden/ natuur en vakantie prachtig samengaan.
In vijf ochtenden gaan we oa. bezig met lichaamstaal van het paard, paardencoaching, grondwerk en balansrijden.
Er is geen vaste planning, we werken ‘in het moment’ en aan wat er nodig is. Naast het aanleren en toepassen van verschillende technieken gaat het werken met paarden deze week ook heel erg over jezelf.
We hebben beschikking over 17 paarden en 2 ezels maar je eigen paard meebrengen kan natuurlijk ook.

KOSTEN: De paardenweek kost 200,- per persoon, excl. overnachting en eten.
Stalling/weidegang voor eigen paard (indien van toepassing) 7,50 per paard per nacht.
Je hond mee kan voor 5 euro per nacht( zie voorwaarden)


3 daagse cursus Paardentaal voor paardencoaches in Frankrijk

Nieuwe data volgen
Hoe fantastisch paarden de mens kunnen spiegelen hoef ik een paardencoach niet te vertellen.
Veelal hoef je als coach de coachee alleen de mogelijkheid te geven in die spiegel te kijken. Een andere keer kan één woordje, een oefening of het stellen van een vraag een eye-opener zijn. Het op de juiste wijze vertalen van de paardentaal is daarbij van essentieel belang! Een wiebeltje in de staart, het knipperen met de ogen, gapen en ga zo maar door: binnen een bepaalde context heeft alles een betekenis. Wil je deze informatie niet missen? Wil je zeker weten dat je de ‘kleine lettertjes’, de kleine signalen die paarden geven, op de juiste wijze vertaalt?  Dan is de cursus paardentaal voor paardencoaches wellicht iets voor jou.
Naast mijn werk als paardencoach heb ik ruim 30 jaar ervaring met het begeleiden van paarden die probleemgedrag vertonen of getraumatiseerd zijn. Door me helemaal in de taal van het paard te verdiepen heb ik geleerd de signalen van een paard lezen.
Je verdiepen in de taal van het paard is een verrijking voor je coaching!
Dit komt coaching ten goede maar zeker ook het paard!
 In een driedaagse cursus krijg je handvatten om de de signalen van het  paard te leren lezen en te vertalen.
KOSTEN voor de cursus inclusief eten en overnachting is 450,- (voor een 2 persoonskamer) of 600,- voor een 1 persoonskamer). Huren van een appartement voor 1 of 2 personen 1000,- euro (eigen voorzieningen).
Het corvee (eten maken, afwassen) doen we gezamenlijk. Op de dag van aankomst zorgen we al voor wat te eten en maken we kennis met elkaar. Na de driedaagse ontbijten we op de vertrekdag nog samen.

 

 5 daagse Paardenweek voor ouder- en kind in Frankrijk

nieuwe data volgen
Een gezellige, speelse en leerzame paardenweek voor ouder en kind. Je bent welkom de dag voor aanvang. We werken 5 ochtenden met paarden, waarin verbinden met paarden, je kind, natuur en vakantie prachtig samengaan. Leer samen meer over paarden en paardentaal. Of je nu veel of weinig ervaring hebt met paarden, in deze paardenweek is voor iedereen veel te leren. Is je kind gek van paarden, maar mis jij de kennis? Of hebben jullie beiden het paardenvirus, maar zoek je naar verdieping? In deze week leer je samen met je kind op je eigen niveau. In een prachtige omgeving, met paarden uit mijn kudde. Je eigen paard of pony meenemen mag ook. Het accent ligt in deze paardenweek niet op rijden, maar vooral op werk met en naast het paard. Deze paardenweek is voor kinderen vanaf 12 jaar.

Overnachtingsmogelijkheden Paardenweek en Paardenweek voor ouder en kind

Tijdens de paardenweek en ouder en kindweek kan er een kamer in het huis gehuurd worden voor: 150,- per persoon.
Kom je met een eigen groepje dan is het voorhuis een heel geschikte groepsaccomodatie voor 8 tot 10 personen.
Er is ook een appartement met eigen voorzieningen voor 2 tot 4 personen.
Kamperen kan ook voor 6,- p.p.p.n. met eigen tent /caravan, of 15,- p.p.p.n. voor onze vouwcaravan (min. 2 pers)
Er is een buitenkeuken met potten en pannen. Je kunt voor jezelf koken, maar samen koken kan ook als daar belangstelling voor is.

 

 

Belangstelling? Klik hier of neem contact met mij op: 06-22322538

 

Elders op de site vind je meer informatie over mijn werk met de paarden maar ook de verschillende overnachtingsmogelijkheden op de Camerolle. Vermeld bij je aanmelding de aankomst en vertrekdatum en hoe je wilt overnachten.

 

Trainingsdag ‘in contact met paarden’ in Nederland, data nog ntb
Wederzijds respect, plezier en vertrouwen! Paardentaal is waar wezenlijk contact met je paard begint. En met grondwerk kun je ongewenst gedrag ombuigen tot gewenst gedrag. Een boos paard wordt vriendelijk, een gesloten paard opent zich of een angstig paard krijgt vertrouwen. Dat klinkt simpel en soms is het ook echt zo simpel, als je de signalen van je paard goed kunnen ‘lezen’ en weet hoe je hier op kunt reageren. maar al heb je kennis en de beste intenties, dan gaat het toch soms moeizaam. Ik begin met een theorie over paardentaal en rangorde. Maar er wordt ook veel geoefend en bij elkaar gekeken. Zowel voor deelnemers met of zonder paard (toeschouwer) is er voldoende ruimte om vragen te stellen. Mijn doel is een plezierige en leerzame dag voor mens en paard van te maken!

Kosten: 80,- per deelnemer met eigen paard, toeschouwer (deelnemer zonder paard) 40,-.
Leenpaard 15,- extra (even in overleg, betaling voor leenpaard op trainingsdag, betaling deelname kan hier).
Je kunt je opgeven door een appje te sturen naar 06-22322538.

Neem je eigen broodje mee voor tussen de middag.
Locatie: ntb

Trainingsdag VERVOLG ‘in contact met paarden’ in Nederland, data nog ntb
Deze dag is vooral een praktijkdag en bedoeld voor deelnemers die al enige kennis hebben van mijn manier van werken, omdat je bijvoorbeeld meerdere lessen of trainingsdag(en) hebt gevolgd. Op deze dag herhalen we de basis om even op te frissen en gaan dan een stapje verder voor wie daar aan toe is. Dat kan gaan over leuke uitdagingen voor jou en je paard, gymnastiseren, schriktraining etc. Ook is er altijd veel ruimte voor specifieke vragen over de training van- en de omgang/problemen met je paard. Een leuke en leerzame dag voor deelnemers met én zonder paard.

Kosten: 80,- per deelnemer met eigen paard, toeschouwer (deelnemer zonder paard) 40,-.
Leenpaard 15,- extra (even in overleg, betaling voor leenpaard op trainingsdag, betaling deelname kan hier).
Je kunt je opgeven door een appje te sturen naar 06-22322538.

Neem je eigen broodje mee voor tussen de middag.
Locatie: ntb