Agenda: planning activiteiten in Frankrijk en Nederland
Naast paardenweken en cursussen op de Moulin de Camerolle geef ik nog regelmatig les en trainingen in Nederland.
Hieronder lees je hier meer over:

In Nederland:
Meestal ben ik iedere 6 weken in Nederland. Wil je op de hoogte blijven wanneer ik weer in Nederland ben, app mij dan op 06-22322538.


5 daagse Paardrijweek ‘in contact met paarden’ data zomer 2023 ntb

Een gezellige, leerzame en vooral ontspannen horsemanship en paardrijweek op Moulin de Camerolle.
Naast fijne ritten in het prachtige landschap van de Bourgogne wordt er ook een beetje aandacht besteed aan ‘in balans rijden’, paardentaal en grondwerk. Enige ervaring met rijden is wel belangrijk! Alle paarden worden bitloos, boomloos en zonder ijzers gereden. Er is voldoende tijd om ook andere leuke dingen te doen en van je vakantie te genieten: naast paardrijden kun je in de buurt mooi wandelen, fietsen en kastelen bezoeken.
Er is een supermarkt op 5 minuten rijden. Lekker en gezellig uit eten kan ook goed in de buurt.

KOSTEN: De paardenweek kost 200,- per persoon, excl. overnachting en eten.
Stalling/weidegang voor eigen paard (indien van toepassing) 7,50 per paard per nacht.
Je hond mee kan voor 5 euro per nacht( zie voorwaarden)

Belangstelling? Klik hier of neem contact met mij op: 06-22322538

Elders op de site vind je meer informatie over mijn werk met de paarden maar ook de verschillende overnachtingsmogelijkheden op de Camerolle. Vermeld bij je aanmelding de aankomst en vertrekdatum en hoe je wilt overnachten.

 

Trainingsdag ‘Bakkabouters en stress tijdens het werk’ data ntb
Heeft jouw  paard ook last van bakkabouters en/of stress tijdens het werk? Thuis gaat de training fijn, maar tijdens een wedstrijd of in een andere omgeving komt altijd weer die spanning om de hoek kijken waardoor je minder lekker kunt rijden. Je paard vind een hoek eng, een deur, schrikt van geluiden en bewegingen of heeft spanning om alleen in de bak te zijn zonder andere paarden. Tijdens deze cursusdag krijg je handvatten hoe je de spanning van je paard kunt reduceren en de focus van je paard beter kunt behouden. Wat moet je doen, en wat vooral niet. Samen gaan we oefeningen doen zodat je er thuis ook mee aan de slag kunt. Deelname kan met en zonder paard. Neem je je paard mee, dan is er een stal of paddock beschikbaar. Heb je vragen, laat het mij weten! 
Datum: zaterdag 9 april
locatie: ntb
Deelname met paard 80,-, zonder paard 40,-
Stuur mij een appje als je wilt deelnemen. Betalen kan hier.

Trainingsdag ‘in contact met paarden’ voor beginners of gevorderden in Nederland, datum ntb
Wederzijds respect, plezier en vertrouwen! Paardentaal is waar wezenlijk contact met je paard begint. En met grondwerk kun je ongewenst gedrag ombuigen tot gewenst gedrag. Heb je al ervaring? Dan is deze trainingsdag misschien voor jou. We werken met verschillende paarden. We verdiepen het ‘lezen’ van paarden: wat is het karakter, hoe komt het paard over, wat valt op. En daarna: welke oefeningen kun je doen en waarom. We werken met verschillende paarden. Afhankelijk van de situatie en de paarden zal ik met sommige dieren werken, maar er zullen zeker paarden zijn waar je als deelnemer mee aan de slag kan. Kernwoorden zijn: in contact met paarden, het uitwisselen van ervaringen, respect en hulpvaardigheid. 

Groepsles dagdeel (ochtend of middag) in Nederland, data in overleg
Deze groepsles is vooral bedoeld voor deelnemers die al enige kennis hebben van mijn manier van werken, omdat je bijvoorbeeld meerdere lessen of trainingsdag(en) hebt gevolgd. Op deze dag herhalen we de basis om even op te frissen en gaan dan een stapje verder voor wie daar aan toe is. Dat kan gaan over leuke uitdagingen voor jou en je paard, gymnastiseren, schriktraining etc. Ook is er altijd veel ruimte voor specifieke vragen over de training van- en de omgang/problemen met je paard. Een leuke en leerzame ochtend of middag. Je kunt deze dag ook aanvragen samen met je stalgenoten / vriend(in)nen.

Kosten: 60,- per deelnemer met eigen paard
Je kunt je opgeven door een appje te sturen naar 06-22322538.

Neem je eigen broodje mee voor tussen de middag.
Locatie: in overleg