Agenda: planning activiteiten in Frankrijk en Nederland
Naast paardenweken en cursussen op de Moulin de Camerolle geef ik nog regelmatig les en trainingen in Nederland.
Hieronder lees je hier meer over:

In Nederland:
Meestal ben ik iedere 6 weken in Nederland.

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik weer in Nederland ben, app mij dan op 06-22322538.

Op zaterdag 9 april organiseer ik een trainingsdag over ‘bakkabouters en stress tijdens het werk’ in het hippisch centrum Proostmeer te Wagenborgen.

Trainingsdag ‘Bakkabouters en stress tijdens het werk’ zaterdag 9 april 10-16.30 uur
Heeft jouw  paard ook last van bakkabouters en/of stress tijdens het werk? Thuis gaat de traning fijn, maar tijdens een wedstrijd of in een andere omgeving komt altijd weer die spanning om de hoek kijken waardoor je minder lekker kunt rijden. Je paard vind een hoek eng, een deur, schrikt van geluiden en bewegingen of heeft spanning om alleen in de bak te zijn zonder andere paarden. Tijdens deze cursusdag krijg je handvatten hoe je de spanning van je paard kunt reduceren en de focus van je paard beter kunt behouden. Wat moet je doen, en wat vooral niet. Samen gaan we oefeningen doen zodat je er thuis ook mee aan de slag kunt. Deelname kan met en zonder paard. Neem je je paard mee, dan is er een stal of paddock beschikbaar. Heb je vragen, laat het mij weten! 
Datum: zaterdag 9 april
locatie: hippisch centrum Proostmeer te Wagenborgen
Deelname met paard 80,-, zonder paard 40,-
Stuur mij een appje als je wilt deelnemen. Betalen kan hier.

Trainingsdag ‘in contact met paarden’ voor gevorderden in Nederland, datum ntb
Wederzijds respect, plezier en vertrouwen! Paardentaal is waar wezenlijk contact met je paard begint. En met grondwerk kun je ongewenst gedrag ombuigen tot gewenst gedrag. Heb je al ervaring? Dan is deze trainingsdag misschien voor jou. We werken met verschillende paarden. We verdiepen het ‘lezen’ van paarden: wat is het karakter, hoe komt het paard over, wat valt op. En daarna: welke oefeningen kun je doen en waarom. We werken met verschillende paarden. Afhankelijk van de situatie en de paarden zal ik met sommige dieren werken, maar er zullen zeker paarden zijn waar je als deelnemer mee aan de slag kan. Kernwoorden zijn: in contact met paarden, het uitwisselen van ervaringen, respect en hulpvaardigheid. 

Trainingsdag ‘in contact met paarden’ in Nederland, datum ntb
Wederzijds respect, plezier en vertrouwen! Paardentaal is waar wezenlijk contact met je paard begint. En met grondwerk kun je ongewenst gedrag ombuigen tot gewenst gedrag. We werken met verschillende paarden van de locatie. Dat is een gemengde kudde, van jong tot oud, klein en groot. Je krijgt meer inzicht en kennis in het ‘lezen’ van paarden: wat bedoelt een paard, wat geeft hij aan? Let het paard op je? En vervolgens kijken we, hoe je een paard het beste kunt begeleiden in spannende situaties. Hoe kom je door die spannende hoek in de rijbak, of langs die boomstam in het bos waar je paard opeens van schrikt? Het zal gaan over algemene kennis van paarden(taal), trainingstechniek en het lezen en begeleiden van paarden.

 

5 daagse Paardrijweek op en om de Moulin de Camerolle: data ntb.

Iedere zomer organiseer ik een gezellige, leerzame en vooral ontspannen paardrijweek. Elke ochtend gaan we paardrijden. Daar hoort in balans rijden en rechtrichten bij, maar natuurlijk ook fijne buitenritten. We rijden in kleine groepjes buiten zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan rijden in de prachtige omgeving. Er zijn verschillende paarden, zowel voor beginners als gevorderden. Alle paarden worden bitloos, boomloos en zonder ijzers gereden.

KOSTEN: De paardenweek kost 325,- per persoon, inclusief overnachting in het voorhuis van Moulin de Camerolle. Je bent welkom op zondag 18 juli.
Je deelt de douche en keuken. De prijs is exclusief eten en drinken. Er is een gemeenschappelijke keuken, met een ruime koelkast en kelder om je boodschappen te bewaren. Er is een supermarkt op vijf minuten rijden. Lekker uit eten gaan kan natuurlijk ook, Er zijn meerder gezellige restaurantjes in de omgeving. .
Stalling/weidegang voor eigen paard (indien van toepassing) 7,50 per paard per nacht.
Je hond mee kan voor 5 euro per nacht (zie voorwaarden).

5 daagse Paardenweek ‘in contact met paarden’ data ntb

Je bent de dag voor aanvang welkom op de Moulin de Camerolle. We werken 5 ochtenden met paarden, waarin verbinden met paarden/ natuur en vakantie prachtig samengaan.
In vijf ochtenden gaan we oa. bezig met lichaamstaal van het paard, paardencoaching, grondwerk en balansrijden.
Er is geen vaste planning, we werken ‘in het moment’ en aan wat er nodig is. Naast het aanleren en toepassen van verschillende technieken gaat het werken met paarden deze week ook heel erg over jezelf. We hebben beschikking over 17 paarden en 2 ezels maar je eigen paard meebrengen kan natuurlijk ook.

KOSTEN: De paardenweek kost 200,- per persoon, excl. overnachting en eten.
Stalling/weidegang voor eigen paard (indien van toepassing) 7,50 per paard per nacht.
Je hond mee kan voor 5 euro per nacht( zie voorwaarden)

Belangstelling? Klik hier of neem contact met mij op: 06-22322538

Elders op de site vind je meer informatie over mijn werk met de paarden maar ook de verschillende overnachtingsmogelijkheden op de Camerolle. Vermeld bij je aanmelding de aankomst en vertrekdatum en hoe je wilt overnachten.

 

Groepsles dagdeel (ochtend of middag) in Nederland, data in overleg
Deze groepsles is vooral bedoeld voor deelnemers die al enige kennis hebben van mijn manier van werken, omdat je bijvoorbeeld meerdere lessen of trainingsdag(en) hebt gevolgd. Op deze dag herhalen we de basis om even op te frissen en gaan dan een stapje verder voor wie daar aan toe is. Dat kan gaan over leuke uitdagingen voor jou en je paard, gymnastiseren, schriktraining etc. Ook is er altijd veel ruimte voor specifieke vragen over de training van- en de omgang/problemen met je paard. Een leuke en leerzame ochtend of middag. Je kunt deze dag ook aanvragen samen met je stalgenoten / vriend(in)nen.

Kosten: 60,- per deelnemer met eigen paard
Je kunt je opgeven door een appje te sturen naar 06-22322538.

Neem je eigen broodje mee voor tussen de middag.
Locatie: in overleg